skip to Main Content
Nieuwe Gordijnen Nodig? Het Aanbod Op Een Rijtje!

Nieuwe gordijnen nodig? Het aanbod op een rijtje!

Aanbod gordijnen

Het aanbod aan gordijnen is immens groot. Waar u precies uit kunt kiezen? Wij zetten de soorten gordijnen in dit blog voor u op een rijtje. Wellicht ziet u door de diverse soorten gordijnen niet meer precies welke het beste bij uw woning passen. Zijn het overgordijnen? Vitrages? Of zullen inbetweens beter passen? Wij begrijpen dit dilemma als geen ander. Welke gordijne

n het beste bij uw woning zullen passen, hangt eigenlijk geheel af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wij vertellen u graag meer over de meest gebruikte gordijnen in woningen en hun kenmerken.

Prachtige vitrages

Vitrages zijn lichte, doorschijnende gordijnen. Kenmerkend hierbij is de dunne stof. Het licht kan makkelijk door de stof heen schijnen, waardoor de ruimte mooi verlicht wor

dt. Deze gordijnen worden in veel woonkamers gebruikt. De vitrages zijn verkrijgbaar in diverse patronen en kleuren, waardoor ze bij elk interieur passen. Zo kunt u kiezen voor vitrages in een landelijke, vintage, moderne of klassieke stijl. Doordat vintages een geheel eigen uitstraling hebb

en, verhoogt u de sfeer in uw ruimte.

Overgordijnen, voor isolatie en verduistering

Overgordijnen zijn van een dikkere stof gemaakt, waardoor zij uw ruimte verduisteren. Deze gordijnen worden vooral in slaapkamers toegepast. Ook hier kunt u een groot aantal patronen en kleuren voor kiezen. Zo zijn er voor kinderkamers leuke dessins beschikbaar. Tevens werken overgordijnen isolerend. In de zomer wordt de warmte buiten gehouden en in de winter koelt de ruimte niet sterk af en blijft de warmte binnen. Ook zorgen overgordijnen voor een akoestische werking, waardoor de kamer niet meer hol klinkt.

Inbetweens: licht en privacy ineen

Inbetweens zijn een vorm van zonwering die tussen een gordijn en een vitrage in zitten. Ze hebben als het ware drie ‘standen’. Zo kunt u ze geheel omhoog halen, laten zakken, maar er wel licht door laten schijnen, of ze geheel omlaag laten waardoor ze de ruimte verduisteren. Inbetweens worden veelal gekozen wanneer mensen over een woonkamerraam aan een drukke straat beschikken. Ze zorgen er namelijk voor dat er genoeg daglicht binnen komt, maar mensen kunnen niet zomaar naar binnen kijken.

Gordijnen en hun confectie

De confectie van de gordijnen maakt het plaatje helemaal compleet. Er zijn diverse manieren om een gordijn te plooien. Zo kan er bepaald worden hoeveel licht er doorgelaten wordt en hoe het gordijn zal vallen. Enkele opties voor plooien zijn:

  • Enkele plooi
  • Dubbele plooi
  • Enkele retour plooi
  • Wave-plooi
  • Zeilringen

Welke plooi het beste bij uw gordijnen zal passen, heeft geheel te maken met uw wensen en de gekozen stof voor het gordijn.

Ga op zoek naar de perfecte gordijnen

Nu u precies weet welke gordijnen er beschikbaar zijn, weet u misschien beter welke keuze u het beste kunt maken voor uw woning. Wenst u toch nog meer informatie? Ga dan te rade bij een expert. Zij vertellen u graag welke gordijnen geschikt zijn voor uw ruimte en wensen. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar de perfecte gordijnen voor uw woning of pand.

Back To Top