skip to Main Content
Tips Voor Thuiswerken

Tips voor thuiswerken

In deze tijden werken bijna alle mensen thuis. Inmiddels hebben wij daar ruimschoots ervaring in. Voorlopig zal het thuiswerken ook nog niet veranderen. De meeste mensen hebben inmiddels al een thuiskantoor voor zichzelf ingericht. Mocht je nog een thuiskantoor willen maken of ben je op zoek naar manieren om deze te verbeteren dan hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Pas op met het delen van foto’s van jouw thuiskantoor op social media.

Thuiswerken is lange tijd iets speciaals geweest dus vinden veel mensen het leuk om foto’s van hun thuiskantoor op sociale media te plaatsen. Als je dit doet zorg er dan wel voor dat er geen gevoelige informatie op of rond je beeldscherm staan. Een post-it met een wachtwoord of afbeelding van een zoom meeting kan voor hackers al genoeg zijn om belangrijke systemen binnen te komen.

Maak gebruik van vertrouwde WIFI-netwerken

Als je vaak op verschillende plekken werkt dan ken je het wel. De openbare wifi netwerken. Op Schiphol of koffietenten kan je vaak kosteloos verbinden met hun wifi netwerk. Deze zijn vaak makkelijk te hacken en daarom raden wij aan om hier nooit gebruik van te maken. Als je thuiswerkt maak dan alleen gebruik van je eigen vertrouwde verbinding. Ook als op zolder het wifi signaal van de buurman sterker is moet je gewoon via je eigen verbinding werken. Deze zijn vaak goed beveiligd en op die manier weet je zeker dat er niemand anders meeleest. Als je problemen met je wifi hebt dan is dat vaak op te lossen met een versterker.

Luister naar de IT afdeling

De meeste bedrijven hebben een eigen IT afdeling of hebben deze uitbesteedt.  Zij zijn de specialisten op het gebied van veiligheid voor systemen en data. De IT-specialist kan jou precies vertellen hoe je veilig kan werken en welke software het beste werkt voor jou en je collega’s.

Back To Top